A A A K K K
для людей з порушеннями зору
"Інклюзивно-ресурсний центр" Солотвинської селищної ради

Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації.

Дата: 04.02.2019 13:52
Кількість переглядів: 413

25 січня 2019 року в Києві відбулася Всеукраїнська звітна конференція з інклюзивної освіти під керівництвом Першої леді країни Марини Порошенко за участі Президента України Петра Порошенка, народних депутатів України, голів облдержадміністрацій, освітян, представників громадських організацій з усіх регіонів України.

  

Від Закарпатської області у заході взяли участь директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ганна Сопкова, методист обласного методичного центру при департаменті освіти і науки облдержадміністрації Наталія Бокоч, завідувач ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти при Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти Олена Воротинцева та директор Тячівського районного інклюзивно-ресурсного центру Віра Стойка.

   Під час відкриття заходу до учасників звернувся Петро Порошенко. У своєму виступі він наголосив, що саме завдяки реформі в галузі освіти та реалізації програми впровадження інклюзивної освіти в Україні, нині вже 14 тисяч українських дітей з особливими освітніми потребами можуть відвідувати дитячі садочки та загальноосвітні школи разом з іншими дітьми.

   « А зараз інклюзивна освіта є пріоритетом і голів обласних державних адміністрацій, і органів місцевого самоврядування, і педагогів.»

   Марина Порошенко подякувала всім однодумцям, які долучилися до впровадження інклюзії в Україні, і разом з Президентом вручила іменні « Подяки за активну співпрацю у питанні дітей з особливими освітніми потребами та цінній внесок у запровадження інклюзивної освіти в Україні.»

   Серед відзначених освітян України є представниця Закарпаття – директор Тячівського районного інклюзивного – ресурсного центру Віра Петрівна Стойка.

   « Знаю, що на досягнутому ми не зупинимося. Нині наш центр  має вагомі результати і ми маємо про що звітувати. Потужна законодавча підтримка допомагає впровадженню інклюзивної освіти в нашому регіоні, адже всі діти хочуть відчувати, що вони є частиною суспільства, що їх цінують і з повагою ставляться до їх відмінностей.»

 За матеріалами Прес – служби Президента України

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень