A A A K K K
для людей з порушеннями зору
"Інклюзивно-ресурсний центр" Солотвинської селищної ради

«Працю справжнього педагога живить віра в людину. Він повинен бути оптимістом, глибоко вірити у сили і можливості дітей, бачити насамперед усе краще, що їм притаманне.» А. Макаренко

Дата: 04.02.2019 14:25
Кількість переглядів: 453

Гарантією успіху у вихованні дитини з особливими освітніми потребами є повага до неї та її прав, вміння бачити в ній особистість.

 

 

Дотримання особистих прав дитини є відповідальність не лише держави, а й сім’ї та фахівців, які працюють з дитиною.

 У нашому центрі працюють фахівці з корекційної освіти - практичні психологи, вчителі - логопеди, вчителі -  дефектологи, вчителі -  реабілітологи  -  всі вони спеціалісти високого рівня, які надають психолого-педагогічну допомогу дітям з особливими освітніми потребами, у тому числі й дітям з інвалідністю. Вся наша робота спрямована для того, щоб підготувати дитину до самостійного незалежного життя.

  Ми надаємо консультації керівникам закладів  загальної середньої освіти, педагогічним працівникам з питань організації інклюзивного навчання, а також батькам дітей з особливими освітніми потребами.

  Хочу звернутися до батьків.

  Кожна людина, залежно від особливостей свого характеру, рівня культури, віку, життєвого досвіду і найближчого соціального оточення, по-різному діє в життєвій ситуації, пов’язаній з інвалідністю дитини. Часто діагноз сприймають як вирок і безвихідь. Передусім – не замикайтеся в собі, приходьте в наш центр, відійдіть від поняття хвороби і сприймайте дитину, як особливу, що відрізняється від інших. І саме головне – вмійте бачити в дитині індивідуальність, незалежно від наявних недоліків розвитку, опирайтеся на цінності дитини і розвивайте її сильні сторони.

  Наше завдання – створити умови для особистісного розвитку дітей із особливими освітніми потребами, сформувати для них освітньо – розвивальне середовище шляхом забезпечення психолого – педагогічного та медико – соціального супроводу.

Завдяки благодійному фонду Порошенка  у  нашому центрі створені всі передумови для інтеграції дітей з особливими освітніми потребами в активне життя суспільства.

  Актуальність і значущість цієї роботи є дуже важливою, оскільки соціально – педагогічна підтримка і реабілітація дітей з особливими освітніми потребами розвитку, створення умов для їхньої успішної соціальної і психофізіологічної адаптації, розвиток їхньої життєвої компетентності є принциповою ознакою демократичної освіти й суспільного життя.

Директор Тячівського районного інклюзивно – ресурсного центру

Стойка В. П.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень