A A A K K K
для людей з порушеннями зору
"Інклюзивно-ресурсний центр" Солотвинської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

7 міфів про мовленнєвий розвиток дитини!

Фахівець Ірц Солотвинської Селищної Ради( вчитель-логопед) Губата Міхаела Сергіївна проводить діагностику мовленнєвого розвитку особи з особливими освітніми потребами: визначає рівень розвитку та використання вербальної/невербальної мови, наявності мовленнєвого порушення та його структуру. В процесі корекційно-розвиткового процесу розвиває у дітей увагу, зорове і слухове сприйняття (впізнавання і розрізнення), пам’ять і мислення. У завдання логопеда входять розширення і збагачення словникового запасу дітей, розвиток зв’язного мовлення і навчання грамоти, виправлення граматичних помилок.

09:23 02.02.2024

Фахівцями Ірц Солотвинської Селищної Ради здійснюється комплексна психолого - педагогічна оцінка розвитку дитини

Фахівцями Ірц Солотвинської Селищної Ради ( практичними психологами, вчителем -реабілітологом, вчителями-логопедами, олігофренопедагогами )здійснюється комплексна психолого - педагогічна оцінка розвитку дитини за такими напрямками: фізичного та мовленнєвого розвитку, когнітивної , емоційно- вольової та освітньої сфер.

15:26 31.01.2024

Свято Доброти, присвячене Міжнародному дню дитини з інвалідністю, яке відзначається 3 грудня

В «Інклюзивно-ресурсному центрі» Тячівського району Закарпатської області для вихованців закладу та їхніх батьків було проведено Свято Доброти, присвячене Міжнародному дню дитини з інвалідністю, яке відзначається 3 грудня.

09:31 01.12.2023

Круглий стіл на тему « Організаційно-методичні засади функціонування ІРЦ: актуальні питання» за участю партнерів Шкільного центру Інклюзивної освіти Сігету Мармацієй та Реабілітаційного центру для дітей - інвалідів Сігету Мармацієй ( Румунія).

Сьогодні , 16 листопада 2023 року , на базі « Інклюзивно - ресурсного центру » Ірц Солотвинської Селищної Ради відбулося засідання Круглого столу на тему « Організаційно- методичні засади функціонування ІРЦ : актуальні питання» за участю партнерів Шкільного центру Інклюзивної освіти Сігету Мармацієй та Реабілітаційного центру для дітей - інвалідів Сігету Мармацієй ( Румунія). З вітальним словом гостей заходу привітав селищний голова Василь Михайлович Йовдій , директор Шкільного центру Інклюзивної освіти Сігету Мармацієй Ліліана Марія Вірста, директор Реабілітаційного центру дітей - інвалідів Сігету Мармацієй Флорін Пуц та директор ІРЦ Солотвинської селищної ради Віра Стойка.

19:59 16.11.2023

Науково-методичний збірник «Освіта осіб з особливими потребами: шляхи розбудови» №23 від 30.10.2023

Леся Прохоренко - директор Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України, Василь Йовдій - голова Солотвинської ТГ Тячівського району Закарпатської області, Віра Стойка - директор « Інклюзивно- ресурсного центру» Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області розкривають здобутки, труднощі в діяльності ІРЦ в умовах війни в науково-методичному збірнику «Освіта осіб з особливими потребами: шляхи розбудови» №23 від 30.10.2023.

14:43 31.10.2023

lX Міжнародний конгрес зі спеціальної педагогіки і психології « Освіта осіб з особливими потребами в умовах миру і війни» організований Інститутом спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України

25-26 жовтня 2023 року у м. Києві відбувся lX Міжнародний конгрес зі спеціальної педагогіки і психології « Освіта осіб з особливими потребами в умовах миру і війни» організований Інститутом спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України.

21:12 27.10.2023

22 жовтня – Міжнародний день розповсюдження інформації про заїкання.

Без виправлень і критики: що робити, якщо дитина заїкається. 22 жовтня – Міжнародний день розповсюдження інформації про заїкання. За даними International Stuttering Association, приблизно 1% відсоток людей в усьому світі страждає на заїкання. Це порушення мовлення, що характеризується частим повторенням слів або звуків, зупинками або нерішучістю в мовленні.

16:56 22.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень